Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

Τρεμόπουλος: «Οι οικολογικές λύσεις δίνουν λύσεις και στα ζητήματα οικονομίας»

Την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση τους στη Θεσσαλονίκη, με κεντρικό σύνθημα: «Πράσινη Λύση στην Κρίση» πραγματοποίησαν απόψε στο πάρκο, στην περιοχή του Λευκού Πύργου, οι «Οικολόγοι - Πράσινοι» .

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, χαιρετισμό απηύθυναν οι υποψήφιοι βουλευτές Επικρατείας των Οικολόγων - Πρασίνων Λυδία Κονιόρδου και Γιάννης Τζιώλας, ο ευρωβουλευτής τους Μιχάλης Τρεμόπουλος και ο υποψήφιος βουλευτής και επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας των Οικολόγων - Πρασίνων Νίκος Χρυσόγελος.

Ο κ. Χρυσόγελος υποστήριξε ότι οι Οικολόγοι - Πράσινοι πρεσβεύουν μια διαφορετική από τα άλλα κόμματα αντίληψη για την ανάπτυξη, με προτεραιότητες την «πράσινη στροφή της οικονομίας», με δίκαιη φορολογία, νέες θέσεις εργασίας, διαφάνεια, αξιοκρατία, βελτίωση της ποιότητας ζωής και των περιβαλλοντικών συνθηκών.

«Οι Οικολόγοι έχουν πολλά να πουν και κυρίως αυτά που θα ήθελαν να πουν οι πολίτες. Το 25-30% της κοινωνίας θέλει τους Οικολόγους - Πράσινους στη βουλή, γιατί δεν εμπιστεύονται ακόμη και τα κόμματα που θα ήθελαν να ψηφίσουν. Για να εκφραστεί όμως αυτό το 25-30% της κοινωνίας, πρέπει να ψηφίσει τους Οικολόγους - Πράσινους, τουλάχιστον το 3% της κοινωνίας. Κανένας πολίτης, που δεν ανέχεται την καταστροφή του περιβάλλοντος, την οικονομική κρίση χωρίς να υπάρχει αντιπρόταση, δεν πρέπει να απέχει. Πρέπει να δώσει την ευκαιρία να μπουν οι Οικολόγοι - Πράσινοι στη βουλή» τόνισε ο Νίκος Χρυσόγελος.

Ο ευρωβουλευτής Μ. Τρεμόπουλος επεσήμανε ότι «οι οικολογικές λύσεις δίνουν λύσεις και στα ζητήματα της οικονομίας» και χαρακτήρισε τους Οικολόγους - Πράσινους «δύναμη εναλλακτική, με συνείδηση της σύγχρονης περιβαλλοντικής και οικονομικής κρίσης και του αδιεξόδου και της σύγχρονης ανθρωπολογικής κρίσης» . Μετέφερε την εμπειρία του από τη σύντομη θητεία του στο ευρωκοινοβούλιο, ενώ σε αποστροφή της ομιλίας του έκανε μνεία και στην προσφορά του Μιχάλη Παπαγιαννάκη.

«Μέσα στην Ευρώπη, η Ελλάδα έχει ένα σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει και σε αυτό το πλαίσιο οι Οικολόγοι - Πράσινοι, με την ανάδειξη του πρώτου ευρωβουλευτή τους έχουν και την υποχρέωση να αναδεικνύουν τα ζητήματα της ποιότητας ζωής, της αλληλεγγύης των λαών» τόνισε ο κ. Τρεμόπουλος καλώντας τους πολίτες να στείλουν με την ψήφο τους, το κόμμα του και στο ελληνικό κοινοβούλιο.

«Η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά και κρίση αξιών» τόνισαν η Λυδία Κονιόρδου και ο Γιάννης Τζιώλας προσθέτοντας ότι «υπάρχουν λύσεις συνεκτικές, που προωθούν μια άλλη αντίληψη για την κοινωνία, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και στις επόμενες γενιές» και κάλεσαν τον κόσμο να ενώσει τη φωνή του, με τη φωνή των Οικολόγων Πρασίνων.

Μετά την εκδήλωση, ακολούθησε συναυλία με τοπικά μουσικά συγκροτήματα.

(www.kathimerini.gr, 2/10/2009)

Δεν υπάρχουν σχόλια: