Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Το «όχι μεν αλλά» των Πρασίνων

Άνοιγμα στους Οικολόγους Πράσινους επεχείρησε να κάνει ο κ. Παπανδρέου, προτείνοντας θέση υφυπουργού στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στην κυρία Μαρία Βασιλάκου (φωτογραφία). Για επικεφαλής του υπουργείου προοριζόταν πάντα η κυρία Τίνα Μπιρμπίλη. Η κυρία Βασιλάκου είναι βουλευτής και αναπληρώτρια πρόεδρος των Πρασίνων της Αυστρίας, στις ευρωεκλογές συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο των Οικολόγων Πρασίνων. Διατηρεί επαφές με τον κ. Παπανδρέου, καθώς προσκαλείται τακτικά στο Συνέδριο της Σύμης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Βασιλάκου ζήτησε χρόνο για να συνεννοηθεί με την Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πρασίνων, η οποία απάντησε αρνητικά στο αίτημα. Αργότερα οι Οικολόγοι Πράσινοι εξέδωσαν ανακοίνωση όπου ευχαριστούσαν το ΠαΣοΚ για την πρόσκληση, επισημαίνοντας ότι στόχος τους είναι να αλλάξουν τις πολιτικές και όχι να συμμετάσχουν στην εξουσία.

«Ενδεχόμενη συμμετοχή μας σε κυβέρνησηθα έπρεπε να στηρίζεται σε προγραμματικές συμφωνίες, σε θεματικές πλειοψηφίες στην κοινωνία, σε μια λαϊκή εντολή που θα απέκλειε αυτοδύναμες κυβερνήσεις, αλλά και στην ύπαρξη μιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Οικολόγων Πρασίνων που να μπορεί να επηρεάζει τις εξελίξεις». Εξάλλου, ακόμη και συνεργάτες του Πρωθυπουργού έλεγαν ότι η πρόταση έγινε βιαστικά, χωρίς να υπάρξει προεργασία, και ότι ευελπιστούν σε μελλοντική συνεργασία με τους Οικολόγους Πράσινους.
(BHMA, 7/10/2009)

Δεν υπάρχουν σχόλια: