Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Οι Οικολόγοι Πράσινοι απέρριψαν πρόταση του ΠΑΣΟΚ

Ο Γιώργος Παπανδρέου πρότεινε σήμερα στους Οι-Π να αναλάβει στέλεχός τους το υπουργείο Περιβάλλοντος, αλλά την απέρριψαν.

Το πρώτο άνοιγμα του Γιώργου Παπανδρέου σε εκτός ΠΑΣΟΚ πολιτική δύναμη δεν βρήκε ανταπόκριση.Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον επικεφαλής του σχήματος Νίκος Χρυσόγελο και του γνωστοποίησε την απόφασή του να του αναθέσει τον τομέα του Περιβαλλοντος. Ηταν μια απο τις εκπλήξεις που είχε σχεδιάσει ο κ. Παπανδρέου, αλλά σκόνταψε στην απόφαση που είχαν πάρει προεκλογικά οι Οικολόγοι Πράσινοι να μη συμμετάσχουν σε κυβερνητικό σχήμα.

"Ευχαριστούμε, αλλά δεν θα πάρουμε", απάντησαν οι Οικολόγοι

"Ευχαριστούμε το ΠΑΣΟΚ για την πρόσκληση αλλά στόχος μας είναι να αλλάξουμε τις πολιτικές. Η συμμετοχή στην εξουσία δεν αποτελεί αυτοσκοπό για μας", αναφέρουν μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή τους οι "Πράσινοι".

"Ενδεχόμενη συμμετοχή μας σε κυβέρνηση, θα έπρεπε να στηρίζεται σε προγραμματικές συμφωνίες, σε θεματικές πλειοψηφίες στην κοινωνία, σε μια λαϊκή εντολή που θα απέκλειε αυτοδύναμες κυβερνήσεις, αλλά και στην ύπαρξη μιας κοινοβουλευτικής ομάδας των Οικολόγων Πράσινων που να μπορεί να επηρεάζει τις εξελίξεις", δηλώνουν και προσθέτουν ότι θα είχαν σήμερα επτά βουλευτές, "αν ο εκλογικός νόμος ήταν δίκαιος".

(Ελευθεροτυπία, 6/10/2009)


Δεν υπάρχουν σχόλια: